+49 (0) 9372 139105 agrosad@brackovic.de

Stroj za vezanje loze ERO Laubhefter 

Vezanje loze (zelenog zida) predstavlja za vinogradara, u napornom (intenzivnom) ljetnom periodu, veliko opterećenje. Uz pomoć ERO-vezaćice loze jedan hektar se može strojno, od strane jedne osobe povezati za samo 2-3 sata, tako da se u usporedbi sa ručnim vezanjem, može zabilježiti znatna ušteda vremena i novca.

ERO- stroj za vezanje loze kreće se slobodno, njišući se preko redova loze. Prepreke zaobilazi pomoću osigurača prilaza. Dva konopca za vezanje vežu izdanke loze, koje puž podiže/uspravlja. Na taj način zeleni zid dobiva potrebnu stabilnost, i sprječava se ispadanje izdanka loze. Kako se kod novih (mladih) nasada mogu izostaviti pokretne žice za kopčanje, može se jeftinije formirati zeleni zid. Nakon berbe, konopci/špage se mogu jednostavno ukloniti. Kako se koristi manje žice, može se ručna rezidba loze odraditi za cca 2h/ha brže, u usporedbi sa ručno vezanom lozom.

Puževi ERO vezačice su podesivi, te se mogu postaviti shodno postojećim okolnostima u vinogradu i stadiju rasta loze. Blokada konopca/špaga uzrokuje veću nategnutost te omogučava vezanje konopca/špage na kraju reda, bez napuštanja sjedišta traktora.

 

Ručna mašinica za vezanje loze

Isplativ. Izdržljiv. Brz.

Alat za vezanje vinove loze Beli koristi se za jednostavno vezanje vinove loze na žicu.

Prednost je takođe što se vezanje nanosi s cca udaljenost između dvije žice 8 – 10 cm. Ova udaljenost, koja je moguća samo pomoću alata za vezivanje vinove loze Beli, znači da na ovom području lišće nije pritisnuto/sabijeno.
Ako se lišće na navedenom području čvrsto pritisne/sabije, prozračnost je slaba i to može dovesti do otežanog rasta i bolesti. Alat je jednostavan za rukovanje, a može se koristiti i po vlažnom vremenu.

Mašina za kalemljenje

S “Omega Uno” možete kalemiti podlogu i plemku jednim udarcem!